Allereerst willen wij aangeven dat alle soorten aandoeningen: Boze oog/hasad, alle soorten sihr, achtervolgingen van shayaat/djin, overheersingen van shaytaan, gedeeltelijke bezetenheid en complete bezetenheid binnen 1 uur verwijderd kunnen worden met de wil van  ALLAH Swt. Wij zijn enkel de sabab.

Manier waarop wij werken is zoals de profeet (vzmh) ons heeft geleerd. 

Het (hard op) reciteren van koran el-kariem. Daarbij gebruiken we normaal drinkwater waarop wij bij aanwezigheid van de patiënt hardop koran reciteren. Dat spuiten we vervolgens op het gezicht van de patiënt.

We gebruiken niet veel water dat men helemaal nat wordt, het gaat dus om een kleine hoeveelheid water. Dit is de behandelwijze bij het verwijderen van een aandoening.

Voordat een patiënt voor een behandeling komt, zou hij/zij bijv ook eerst voor een controle afspraak kunnen komen. (Voor meer informatie zie het onderwerp "Controle".)

Bij ons is deze behandeling éénmalig bi-idnillah! Alleen kanker patiënten en patiënten waarvan het energielichaam erg is aangetast en lijden aan een extreme 'dwangstoornis' (weswaas/hadhieth al-nafs). Dit zijn patiënten die bijvoorbeeld constant handen moeten wassen, douchen, negatief denken etc. Deze patiënten dienen een aantal keer terug te komen voor een Energie behandeling. 
Hoe vaak men terug moet komen voor een Energie behandeling is per patiënt verschillend.

Wij geven mensen geen olie of water met zout in tientallen liters om te drinken zoals vaak wel gedaan word. Wij houden het enkel bij het reciteren van Koran el-kariem en Dua.